In Overleg Mediators is een samenwerking tussen twee MfN-registermediators, ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand, Renske Visée en Margriet Kramer. Zij hebben ruime ervaring in het begeleiden van zakelijke, arbeids- en onderwijsconflicten. Beiden begeleiden zij ook conflicten die worden doorverwezen door de rechtbanken.

Renske Visée

RenskeMijn naam is Renske Visée en ik ben werkzaam als mediator voornamelijk bij familiezaken (scheidingen) en onderwijs gerelateerde mediations. Sinds mijn afstuderen aan het HBO in 2000 ben ik werkzaam geweest binnen het onderwijs. In de afgelopen 15 jaar heb ik veel meegemaakt, variërend van heel erg leuk tot heel erg verdrietig. Binnen het onderwijs heb ik veel onnodige conflictsituaties gezien, tussen collega’s, tussen ouders en school etc.. Daarom begeleid ik nu, als registermediator, mensen in conflict naar een voor beide partijen bevredigende oplossing. Zo ook bij scheidingen. Omdat bij mediation de oplossing vanuit de mensen zelf komt, is er sprake van grotere tevredenheid. Als mediator ben ik objectief, positief, inlevend en zie ik de mens achter het conflict, waardoor iedereen bij mij aan tafel erkenning krijgt.

Margriet Kramer

MargrietIk ben Margriet Kramer en ik ben werkzaam als registermediator (met name zakelijke - en arbeidsmediations) en bedrijfsjurist. Sinds de afronding van mijn studie aan de Universiteit van Leiden ben ik ruim 15 jaar werkzaam als bedrijfsjurist, op dit moment in de hospital & healthcare branche. Als bedrijfsjurist ben ik bekend met langdurige en kostbare geschillen die in een rechtszaal worden uitgevochten, maar steeds vaker dacht ik dat het ook anders moest kunnen. Toen kwam ik een aantal jaar geleden in aanraking met mediation en dat heeft mij doen beseffen dat geschillen middels mediation effectief en efficiënt kunnen worden opgelost - het proces duurt meestal veel korter en de relatie tussen partijen kan weer verbeteren of partijen kunnen op een goede manier afscheid nemen van elkaar. Een groot verschil met rechtszaken. Na mijn opleiding tot mediator begeleid ik partijen nu in een proces waarbij geheimhouding, vertrouwen en inspanning van partijen om gezamenlijk te kijken naar de oorzaak van hun geschil en te zoeken naar hun eigen oplossingen centraal staan.

Referenties

Klantgerichtheid, begrip, vriendelijkheid en neutrale houding

-mevr. B. Hoorn
Bedrijfsleider EVR
Flevoziekenhuis

Referenties

Mocht ik ook weer gebruik van mediation moeten maken dan ga ik 100% weer terug.

-A. Bendanon - Almere
n.a.v. familieconflict

Referenties

We hebben Renske als een prettig, vakkundig en doortastend persoon ervaren. Ze heeft de vinger op de zere plek weten te krijgen en we hebben goede verwachtingen naar de toekomst.

-Dhr. DJ Laan
n.a.v. familieconflict