Pesten op het werk: mediation werkt!

Pesten op het werk komt veel vaker voor dan de meesten denken. Collega’s praten niet graag over het feit dat ze beledigd worden, dat er grapjes over hen worden gemaakt of sociaal niet mee kunnen komen doorat ze door anderen genegeerd worden.

Het is de laatste tijd veel in het nieuws, maar wat doe je er nu tegen? Hoe los je het op als een medewerker gepest wordt? Wat doe je als je zelf wordt gepest op je werk?

Werkgevers moeten een procedure hebben waarin is opgenomen wat je als medewerker kan doen om pesten te voorkomen en te bestijden.

U kunt natuurlijk ook de hulp van een mediator inschakelen. Deze onafhankelijke, neutrale gespreksbegeleider helpt beide partijen om hun gedrag bespreekbaar te maken, een conflict te de-escaleren en helpt beide partijen naar elkaar te luisteren. Samen kan er dan een oplossing worden gevonden zodat de werksfeer verbetert en het pesten stopt.

In Overleg Mediators heeft veel ervaring met het begeleiden van conflicten op de arbeidsvloer. U bent echt niet de enige die gepest wordt!

Uiteraard kunt u contact opnemen met ons om vrijblijvend te informeren of met ons te sparren over wat wij voor u kunnen betekenen.