Alles over scheiden

Alles over scheiden?

Hoe verloopt de scheiding?
Wat is een ouderschapsplan?
Wat moet er allemaal gebeuren?
Wat gebeurt er met de woning?
Kunnen de kinderen in hun vertrouwde huis blijven wonen?
Hoeveel geld heb ik na scheiding te besteden?

Dit zijn maar een aantal van de vragen die bij scheidende mensen kunnen spelen. Een scheiding is één van de life events in het leven, net als geboorte en dood. Het is een zeer emotionele periode voor de meeste mensen, waarbij het gevoel het kan overnemen van het verstand. Dan is het fijn als er een derde persoon aan tafel zit om de scheiding te begeleiden.

Dat is waar de echtscheidingsmediator van In Overleg Mediators, Renske Visée u bij gaat helpen. Scheiden is een moeilijk proces en een emotioneel zware periode, maar met behulp van de mediator, komt u samen tot goede afspraken, ook voor de kinderen.


Uit elkaar gaan met de mediator ook als u samenwoont

Scheiden kan op verschillende manieren. Eén van die opties is uw scheiding regelen bij een mediator. De mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die er voor beide partijen is en die u begeleidt in het proces om tot duurzame afspraken te komen. De gehele financiële situatie wordt samen met u doorgenomen en de berekeningen, zoals alimentatieberekeningen en de vermogensverdeling worden voor u gedaan.

Goede afspraken, die door beide partijen worden gedragen, zijn van groot belang bij een scheiding. De mediator controleert of die afspraken juridisch, financieel en fiscaal kloppen. Met behulp van een mediator kunt u dan ook grote problemen in de toekomst voorkomen. Dat is beter voor uzelf, uw kinderen en uw omgeving.

Tijdens de mediation worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Ouderschapsplan en omgangsregeling kinderen
  • De woning
  • Verdeling van vermogen en schulden
  • Verdeling van de inboedel en andere bezittingen
  • Kinderalimentatie
  • Partneralimentatie
  • Verdeling van opgebouwde pensioenen