Alles over scheiden

Alles over scheiden: de vragen over de scheiding

Hieronder vind je alles over scheiden, en de vragen die bij de scheiding naar boven komen:

Hoe verloopt een scheiding?

Wat is een ouderschapsplan?

Wat moet er allemaal gebeuren voordat de scheiding rond is?

Wat gebeurt er met de woning?

Kunnen de kinderen in hun vertrouwde huis blijven wonen?

Hoeveel geld heb ik na scheiding te besteden?

Hoeveel alimentatie moet ik betalen?

Hoeveel alimentatie ga ik ontvangen?

Heeft alimentatie invloed op mijn bijstandsuitkering?

Alles over scheiden: een scheiding doe je niet alleen

Dit zijn maar een aantal van de vragen die bij mensen in scheiding kunnen spelen. Een scheiding is één van de life events in het leven, net zoals bijvoorbeeld geboorte en dood. Het is een zeer emotionele periode voor de meeste mensen, waarbij het gevoel het kan overnemen van het verstand. Dan is het fijn als er een derde persoon aan tafel zit om jullie scheiding te begeleiden en die het beste voor heeft met jullie allebei.

Alles over scheiden: Scheiden met de mediator, ook met samenlevingscontract

Scheiden kan op verschillende manieren. Eén van die opties is dat jullie de scheiding regelen bij en samen met een mediator. De mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die er voor jullie beiden is en die jullie begeleidt in het proces om tot duurzame afspraken te komen. De gehele financiële situatie wordt samen met jullie doorgenomen en de berekeningen, zoals alimentatieberekeningen en de vermogensverdeling worden, als dat voor jullie situatie passend is, voor jullie gemaakt.

Afspraken over de scheiding

Dat is waar de echtscheidingsmediator van In Overleg Mediators, Renske Visée jullie bij gaat helpen. Scheiden is een moeilijk proces en een emotioneel zware periode, maar met behulp van de mediator, komen jullie samen tot goede afspraken, ook voor de kinderen.

Financieel en juridisch scheiden

Goede afspraken, die door beide partijen worden gedragen, zijn van groot belang bij een scheiding. De mediator geeft jullie een seintje als blijkt dat jullie afspraken mogelijke juridische, financiële of fiscale gevolgen kunnen hebben. Deze hulp kan ervoor zorgen dat jullie niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Dat is beter voor jezelf, je kinderen en je omgeving.

Onderdelen van de scheiding

Alles over scheiden vind je op onze website. Tijdens de mediation worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Stappen van de scheiding
  • Ouderschapsplan en omgangsregeling kinderen
  • De woning
  • Verdeling van vermogen en schulden (activa en passiva)
  • Verdeling van de inboedel en andere bezittingen
  • Kinderalimentatie
  • Partneralimentatie
  • Verdeling van opgebouwde pensioenen
  • Fiscaal partnerschap
  • Schenkingen

Niet alle onderdelen zijn van toepassing op jullie situatie en daarom werkt In Overleg Mediators met Pakketprijzen. Overzichtelijk en je betaalt voor wat je nodig hebt! Klik maar eens op tarieven Zijn er vragen over ‘alles over scheiden‘, of wat wij nog meer voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

footer-logos