Alles over scheiden

Alles over scheiden: de vragen over de scheiding

Hieronder vind je informatie over scheiden, en de vragen die bij de scheiding naar boven komen:

Hoe verloopt een scheiding?

Wat is een ouderschapsplan?

Welke stappen zijn er te nemen, voordat de scheiding rond is?

Wat gebeurt er met de woning?

Kunnen de kinderen in hun vertrouwde huis blijven wonen?

Hoeveel geld heb ik na scheiding te besteden?

Hoeveel alimentatie moet ik betalen?

Ga ik alimentatie ontvangen?

Heeft alimentatie invloed op mijn bijstandsuitkering?

Alles over scheiden: een scheiding doe je niet alleen

Dit zijn maar een aantal van de vragen die bij mensen in scheiding kunnen spelen. Een scheiding is één van de life events in het leven, die je (helaas) kunt meemaken. Net zoals bijvoorbeeld geboorte en dood. Het is een zeer emotionele periode voor de meeste mensen, waarbij het gevoel het kan overnemen van het verstand. Dan is het fijn als er een neutrale derde bij jullie aan tafel zit om jullie te begeleiden. In Overleg Mediators is ‘meerpartijdig’. Dat betekent, dat wij er voor jullie allebei zijn.

Alles over scheiden: Scheiden met de mediator, ook met samenlevingscontract

Scheiden kan op verschillende manieren. Eén van die opties is dat jullie de scheiding regelen bij een mediator. De mediator is een onafhankelijke bemiddelaar, die er voor jullie beiden is. De mediator begeleidt jullie in dit  proces, waardoor jullie tot duurzame afspraken kunnen komen. De gehele financiële situatie wordt doorgenomen en berekeningen worden gemaakt. Denk aan alimentatieberekeningen en de vermogensverdeling. Hierdoor wordt de financiële situatie een stuk overzichtelijker.

Afspraken over de scheiding

Dat is waar de echtscheidingsmediator van In Overleg Mediators, Renske Visée jullie bij gaat helpen. Scheiden is een moeilijk proces en een emotioneel zware periode, maar met behulp van de mediator komen jullie samen tot goede afspraken. Ook voor de kinderen!

Financieel en juridisch scheiden

Goede afspraken zijn van groot belang bij een scheiding. Goede afspraken kunnen namelijk door jullie beiden worden nageleefd. De mediator geeft jullie een seintje als blijkt dat jullie afspraken mogelijke juridische, financiële of fiscale gevolgen kunnen hebben. Deze hulp kan ervoor zorgen dat jullie niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Dat is beter voor jezelf, je kinderen en je omgeving.

Onderdelen van de scheiding

Alles over scheiden vind je op onze website. Tijdens de mediation worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Stappen van de scheiding
  • Ouderschapsplan en omgangsregeling kinderen
  • De woning
  • Verdeling van vermogen en schulden (activa en passiva)
  • Verdeling van de inboedel en andere bezittingen
  • Kinderalimentatie
  • Partneralimentatie
  • Verdeling van opgebouwde pensioenen
  • Fiscaal partnerschap
  • Schenkingen

Niet alle onderdelen zijn van toepassing op jullie situatie en daarom werkt In Overleg Mediators met Pakketprijzen. Lekker overzichtelijk en je betaalt voor wat je nodig hebt! Klik maar eens op tarieven Zijn er vragen over ‘alles over scheiden‘ en of wat wij nog meer voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

footer-logos